STORITVE IN CENIK


 

Vsak se v svojem življenju sooči z zahtevnimi življenjskimi obdobji, težkimi preizkušnjami in čustvenimi stiskami. Včasih na tej poti potrebujemo strokovno pomoč in podporo, katera nam pomaga prebroditi izzive, se soočiti z neprijetnimi čustvi in spremeniti tista področja našega življenja, ki nam več ne služijo. Priznati, da ne zmoreš sam, in poiskati pomoč, je težko, a izjemno pogumno dejanje.
Moja vloga je, da skupaj zgradiva zaupen terapevtski odnos, znotraj katerega se lahko soočite s stiskami. S svojim strokovnim znanjem vas vodim skozi celoten proces, v katerem bolje spoznate sebe in pridobite potrebna orodja, da lahko dosežete željene in trajne spremembe na področju mišljenja, čustvovanja, vedenja in medosebnih odnosov.

Pri svojem delu uporabljam kognitivno-vedenjske metode, metode integrativne transakcijske analize in EMDR. Le-te so prilagojene glede na vaše težave, stiske in izzive, s katerimi se soočate. Delo izvajam pod supervizijo (strokovnjak na višjem nivoju), kar mi omogoča višjo kvaliteto dela. 

 

Kognitivno – vedenjska terapija

Kognitivno – vedenjska terapija je osnovana na modelu, ki poudarja odnos med mišljenjem, čustvovanjem in vedenjem. Izhaja iz predpostavke, da naša čustva in vedenja niso odvisna od zunanjih dogodkov, ampak je odločilen pomen, ki ga le-tem pripisujem. Pristop je zasnovan pragmatično, je ciljno usmerjen in tako je terapija načeloma kratkotrajna.

 

Integrativna transakcijska analiza

Transakcijska analiza je teorijo osebnosti in sistematična psihoterapija za osebno rast in spreminjanje. Je ena izmed prvih oblik integrativne psihoterapije, saj združuje psihoanalizo, vedenjsko – kognitivno terapijo in eksistencialno-humanistično smer. Izhaja iz predpostavke, da ljudje v otroštvu oblikujemo določene vzroce, ki jih uporabljamo tudi v sedanjosti. V kolikor so le-ti nefunkcionalni, se kažejo v neustreznih reakcijah na področju čustvovanja in vedenja, kar povzroča nezadovoljstvo, čustvene stiske ali celo motnje. Uporablja se pri delu s posamezniki, pari, družinami in skupinami.Terapija je lahko kratkotrajna ali dlje trajajoča, odvisno od posameznikovih težav in želja. Več o transakcijski analizi sem zapisala v prispevku tukaj.


EMDR

EMDR, desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem, je terapevtska metoda, ki se uporablja pri delu s čustvenimi težavami, ki so posledica travmatskih izkušenj, kot so travmatski dogodki iz otroštva, stresni dogodki v odraslosti, naravne nezgode, agresivni napadi, vojne… Uporablja se tudi pri delu z osebami z različnimi duševnimi motnjami, kot so anksiozne motnje (npr. fobija, panična motnja), osebnostne motnje, bolezni odvisnosti in pri mnogih drugih. Uporaba metode je možna tudi pri doseganju boljših poslovnih rezultatov ter za izboljšanje športnih in umetniških sposobnosti. EMDR je kompleksna psihoterapevtska metoda, ki na izviren način združuje elemente različnih psihoterapevtskih pristopov, kot so psihoanalitična terapija, kognitivno-vedenjska terapija, geštalt terapija, na klienta usmerjena terapija idr.

Metoda omogoča aktiviranje mehanizma samo-zdravljenja, tako da stimulira obstoječi sistem za adaptivno predelavo informacij v možganih. Izredna učinkovitost te metode naj bi bila posledica direktnega učinka na možganske nevrofiziološke mehanizme (vir: ipsa emdr). 

 

Cenik

*Vse storitve so samoplačniške. Na podlagi 94. člena ZDDV-1 DDV ni obračunan.

 

Lokacija

Srečanja v živo potekajo v prijetni pisarni v Kopru, kjer je poskrbljeno za vašo zasebnost. Online srečanja potekajo preko videokonferenčne platforme Zoom.

© 2020 Vse pravice pridržane