STORITVE IN CENIK


 

Vsak se v svojem življenju sooči z zahtevnimi življenjskimi obdobji, težkimi preizkušnjami in čustvenimi stiskami. Včasih na tej poti potrebujemo strokovno pomoč in podporo, katera nam pomaga prebroditi izzive, se soočiti z neprijetnimi čustvi in spremeniti tista področja našega življenja, ki nam več ne služijo. Priznati, da ne zmoreš sam, in poiskati pomoč, je težko, a izjemno pogumno dejanje.
Moja vloga je, da skupaj zgradiva zaupen terapevtski odnos, znotraj katerega se lahko soočite s stiskami. S svojim strokovnim znanjem vas vodim skozi celoten proces, v katerem bolje spoznate sebe in pridobite potrebna orodja, da lahko dosežete željene in trajne spremembe na področju mišljenja, čustvovanja, vedenja in medosebnih odnosov.

 

Potek srečanj

V prvem individualnem srečanju namenimo čas za pogovor o odločitvi in vzrokih, ki so vas pripeljali do mene, ter o vaših sedanjih in preteklih okoliščinah, ki so pomembne za vašo zaskrbljenost in stiske. To vam omogoča vpogled v to, kaj lahko od terapije pričakujete, meni pa, da vidim ali imam znanja in spretnosti, ki vam bodo pomagala pri doseganju zastavljenih ciljev.

Z menoj se boste dogovorili kako pogosto boste obiskovali ure psihoterapije, za dosego maksimalne učinkovitosti terapije običajno srečanja potekajo enkrat tedensko. Nekateri posamezniki se odločijo zgolj za enkraten obisk, drugi za odpravo simptomov, zato imamo manj srečanj (med 10 in 20), spet drugi se odločijo za bolj poglobljeno obravnavo, kar pomeni, da so lahko vključeni v terapevtski proces tudi leto, dve ali več, odvisno od njihovih stisk in pričakovanj. Vnaprej se ne potrebujete zavezati za čas trajanja celotnega procesa.
V kolikor se niste odločili samo za enkraten posvet, bova na podlagi vaših težav, pričakovanj in ciljev oblikovala/i tudi dogovor o sodelovanju.

 

Lokacija

Srečanja v živo potekajo v prijetni pisarni v Kopru, kjer je poskrbljeno za vašo zasebnost. Omogočeno vam je tudi brezplačno parkirišče. Online srečanja potekajo preko videokonferenčne platforme Zoom.

 

Cenik

 

Pri svojem delu uporabljam kognitivno-vedenjske metode in metode integrativne transakcijske analize. Le-te so prilagojene glede na vaše težave, stiske in izzive, s katerimi se soočate. Delo izvajam pod supervizijo (strokovnjak na višjem nivoju), kar mi omogoča višjo kvaliteto dela. 

 

Kognitivno – vedenjska terapija

Kognitivno – vedenjska terapija je osnovana na modelu, ki poudarja odnos med mišljenjem, čustvovanjem in vedenjem. Izhaja iz predpostavke, da naša čustva in vedenja niso odvisna od zunanjih dogodkov, ampak je odločilen pomen, ki ga le-tem pripisujem. Pristop je zasnovan pragmatično, je ciljno usmerjen in tako je terapija načeloma kratkotrajna.

 

Integrativna transakcijska analiza

Transakcijska analiza je teorijo osebnosti in sistematična psihoterapija za osebno rast in spreminjanje. Je ena izmed prvih oblik integrativne psihoterapije, saj združuje psihoanalizo, vedenjsko – kognitivno terapijo in eksistencialno-humanistično smer. Izhaja iz predpostavke, da ljudje v otroštvu oblikujemo določene vzroce, ki jih uporabljamo tudi v sedanjosti. V kolikor so le-ti nefunkcionalni, se kažejo v neustreznih reakcijah na področju čustvovanja in vedenja, kar povzroča nezadovoljstvo, čustvene stiske ali celo motnje. Terapija je lahko kratkotrajna ali dlje trajajoča, odvisno od posameznikovih težav in želja. Več o transakcijski analizi sem zapisala v prispevku tukaj.

© 2020 Vse pravice pridržane