O MENI


 
Pozdravljeni!

 

Sem Špela Podnar, specializantka transakcijsko – analitične psihoterapije in kognitivno – vedenjska svetovalka. 

Delovanje človeškega uma, medosebni odnosi in pomoč ljudem v težavah ter stiskah so bila vedno moja glavna področja zanimanja. Karierno pot sem pričela s študijem sociologije, kjer sem pridobila podrobno znanje o oblikah družbenega delovanja ter osnovna znanja psihologije. Izobraževanje sem nadaljevala z magistrskim študijem psihosocialnega svetovanja po kognitivno-vedenjski metodi, kjer sem poglobila znanje psihologije ter osvojila znanje za obravnavo čustvenih in vedenjskih težav. Magistrirala sem na temo Spoprijemanje z anksioznostjo v Sloveniji.

Kasneje sem se odločila še za psihoterapevtski specialistični študij integrativne transakcijske analize na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje. Moji glavni področji zanimanja sta psihološka struktura osebnosti in življenjski skript, ki govori o naših vzorcih iz preteklosti, ki jih živimo v sedanjosti ter kako posledično le-ti vplivajo na naše duševno zdravje. Hkrati pa sem svoje izobraževanje dodatno usmerjala v kreativne tehnike v psihoterapiji.

Več o kognitivno – vedenjskem pristopu in integrativni transakcijski analizi si lahko preberete tukaj.

 

obrezano

 

Po 10 – letnih izkušnjah dela z ljudmi v multinacionalnem podjetju, kjer sem pridobila ogromno praktičnega znanja, sem se odločila za samostojno pot v privatni praksi, kjer izvajam individualne ter skupinske psihoterapevtske in svetovalne storitve. 

Za svoj nadaljnji profesionalni razvoj skrbim z rednimi supervizijami ter dodatnimi izobraževanji.

Sem članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) ter članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. Delo izvajam po načelih etičnega kodeksa Društva Sinta, ki opredeljuje standarde profesionalne prakse in tako zagotavlja kakovostne storitve. 

© 2020 Vse pravice pridržane