STORITVE IN CENIK


 

STORITVE

Nudim individualna svetovanja in psihoterapije (v živo ali online) ter skupinsko obliko psihoterapije. Hkrati izvajam tudi različne delavnice in predavanja.

Pri svojem delu uporabljam kognitivno-vedenjske metode in metode integrativne transakcijske analize. Le-te so prilagojene glede na vaše težave, stiske in izzive, s katerimi se soočate. Delo izvajam pod supervizijo (strokovnjak na višjem nivoju), kar mi omogoča višjo kvaliteto dela. 

 

Kognitivno – vedenjska terapija

Kognitivno – vedenjska terapija je osnovana na modelu, ki poudarja odnos med mišljenjem, čustvovanjem in vedenjem. Izhaja iz predpostavke, da naša čustva in vedenja niso odvisna od zunanjih dogodkov, ampak je odločilen pomen, ki ga le-tem pripisujem. Pristop je zasnovan pragmatično, je ciljno usmerjen in tako je terapija načeloma kratkotrajna.

 
Integrativna transakcijska analiza

Transakcijska analiza je teorijo osebnosti in sistematična psihoterapija za osebno rast in spreminjanje. Je ena izmed prvih oblik integrativne psihoterapije, saj združuje psihoanalizo, vedenjsko – kognitivno terapijo in eksistencialno-humanistično smer. Izhaja iz predpostavke, da ljudje v otroštvu oblikujemo določene vzroce, ki jih uporabljamo tudi v sedanjosti. V kolikor so le-ti nefunkcionalni, se kažejo v neustreznih reakcijah na področju čustvovanja in vedenja, kar povzroča nezadovoljstvo, čustvene stiske ali celo motnje. Terapija je lahko kratkotrajna ali dlje trajajoča, odvisno od posameznikovih težav in želja. Več o transakcijski analizi sem zapisala v prispevku tukaj.

 
CENIK

Srečanja v živo potekajo v prijetni pisarni v Kopru, kjer je poskrbljeno za vašo zasebnost. Omogočeno vam je tudi brezplačno parkirišče.

 

Potek srečanj

Prvo individualno srečanje traja 90 minut, kjer lahko namenimo več časa za pogovor o odločitvi in vzrokih, ki so vas pripeljali do mene. Čas je namenjen vam, da me bolje spoznate in lažje presodite, če vam ustrezam kot oseba ter moj način dela. Hkrati je namenjen tudi meni, da vidim ali vam bom lahko pomagala pri vaših težavah in doseganju zastavljenih ciljev. V kolikor se ne ujameva, vam po želji poiščem drugega terapevta.

V kolikor se odločite za nadaljnja srečanja, podpišemo dogovor o sodelovanju, ki zajema zaupnost in splošna pravila sodelovanja.V nadalje srečanja potekajo enkrat tedensko, kar je najbolj optimalno za doseganje željenih sprememb. Lahko se odločite za krajšo terapijo, ki traja okvirno 15 srečanj in je namenjena obravnavi simptomov. Za globljo spremembo pa je potrebno več časa in tako lahko terapija traja tudi leto ali več.

 
Sodelavci

Pri izvajanju skupinskih psihoterapij in delavnic sodelujem s kolegico Vido Mlakar, ki svojo zasebno prakso izvaja v Ljubljani. Več o njej si lahko preberete na: https://www.psihoterapija-vm.si/.

© 2020 Vse pravice pridržane